piektdiena, 2009. gada 19. jūnijs

Marlo_Jazzar

Mandalas no Libānas

Mandalas mēdz būt ļoti dažādas - tikpat dažādas, cik atšķirīgi esam mēs paši. Tas jo vairāk pamanāms, kad sastopamies ar citos pasaules reģionos tapušiem darbiem. Zemāk pievienotas mandalas, ko radījusi libāniete Marlo Jazzar-Aouad.

Dažas no mandalām ir melnbaltas. Pēdējā no tām nav gluži ierasta, jo vairākas vietās ir izgriezumi. Tas izdarīts tādēļ, lai pēc vēlēšanās varētu mainīt fonu, paliekot zem mandalas citas krāsas papīru.

Māksliniece ir iepriecināta, ka viņas ideja par mandalas fragmentu izgriešanu tiek atzinīgi novērtēta un daži attēli ievietoti arī Latvijas internetā.

------------------------------

Marlo stāsts

Grāmatu par mandalu veidošanu iegādājos jau sen... līnijas, ko tur redzēju, nekādas īpašas domas manī neradīja. Pirms četriem gadiem man bija grūts periods... jauši vai nejauši pa rokai gadījās sen nopirktā grāmata. Atkal skatījos uz dotajām līnijām... līdz paņēmu savu zīmuli, lineālu, priekšmetu ar apaļu pamatni un ieliku tajos savas sajūtas.

Rezultātā ieguvu mīļus darbiņus. Ikreiz, kad jutos bēdīga vai pārlieku norūpējusies, es zīmēju, nezinot, kas tas ir - mandala. Kādu dienu ciemos ieradās mans brālēns, un es viņam pārādīju savus darbus, taču neteicu, kas ir autors. Viņš samulsa un pēc brīža teica: "Persona, kas radīja šos attēlus, bijusi dziļu jūtu iespaidā". Kad atzinos, ka autore esmu es, brālēns ieteica internetā izpētīt mandalas jēdzienu. Un tad es sapratu visas manas sajūtas un savu darbošanos ap šiem zīmējumiem.

Man ir vairāk kā 250 melnbaltu mandalu zīmējumu. Es nestrādāju un man nav citas nodarbes, kā vien uzraudzīt savu ģimeni, ko daru ar lielu prieku. Dažas mandalas ir nopirktas, lai gan ir cilvēki, kas tās neatzīst. Par sevi runājot - šodien jūtos daudz mierīgāka un laimīgāka kā pirms zīmēšanas. Tāds ir mans mandalu stāsts.


















P.S. Pārpublicējot šo materiālu, atsauce uz resursu ir vairāk kā vēlama.
-----------------------------------